Nyheter 6 december 2012

DIGITALNYTT Karin Moberg ersätter Fredrik Zmuda på WiMP

WiMP har anställer Karin Moberg som ersättare för Fredrik Zmuda i rollen som musiktjänstens redaktionschef. Karin Moberg är bl.a känd som en av medlemmarna i de kvinnliga DJ-kollektiven CrossHill och Fucking & Punching. Hon kommer senast från SBS Radio där hon arbetat som webbredaktör

Som ny redaktionschef kommer Karin Moberg att ansvara för WiMP:s redaktionella profil och samarbetet med den svenska musikbranschen och de svenska skivbolagen. Hon kommer även att

fortsätta driva den lyckade satsningen WiMP Live Sessions, där man med svenska artister producerar exklusivt live-material tillgängligt för streaming.

– Jag är väldigt glad att WiMP är en organisation i framkant som vågar satsa och anställa unga tjejer på viktiga positioner, säger Karin Moberg.

– Jag tillhör dessutom en generation där streaming är ett naturligt sätt att lyssna på och upptäcka musik. Genom WiMP får jag möjligheten att inspirera ännu fler människor att lyssna på och glädjas åt musik eftersom WiMP har ett sådant högt fokus på redaktionellt innehåll.

Innan sitt senaste uppdrag på SBS radio har Karin Moberg arbetat som redaktör på TV4.se samt som reporter på TV4 Nyheterna. Vid sidan av uppdraget på WiMP kommer hon att fortsätta sin DJ-karriär.

– Vi är otroligt stolta över att kunna presentera Karin som redaktionschef för WiMP i Sverige, säger

Fredrik Nyström, Sverigechef för WiMP. Karin är en person med örat mot gatan som har extremt bra koll på vad som händer i musikvärlden idag.

Musiktjänsten WiMP, som skiljer sig från andra liknande tjänster med sin redaktionella profil och sitt fokus på lokal musik, lanserades i Sverige i februari 2011. Tjänsten finns tillgänglig i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland samt i Holland under ett annat varumärke och lanserades nyligen även i Polen, i en betaversion. Globalt har WiMP idag ungefär 350 000 användare.

Enligt WiMP lämnar den tidigare svenska redaktionschefen Fredrik Zmuda bolaget ”för att komma om möjligt ännu närmare musiken och kommer att fokusera på låtskrivande och artistutvecklande”.

Claes Olson