Nyheter 6 december 2012

ARTIST / FÖRLAG Svenskar topp 10 i Rolling Stones årssummering

Flera svenskar är på ett eller annat sätt involverade i de låtar som den amerikanska musiktidningen Rolling Stone i sitt senaste nummer rankar på sin lista med årets 50 bästa. Johan ”Shellback” Schuster (bilden) har ett finger med i två av titlarna.

Taylor Swifts hit We Are Never Ever Getting Back Together [Universal Music], skriven tillsammans med det svenska teamet Max Martin och Shellback (som även har producerat låten) rankas av den ansedda amerikanska musiktidningen Rolling Stone som årets näst bästa låt när tidningens musikkritiker i det senaste numret summerar det gångna året.

Shellback är även involverad som både medkompositör och medproducent  i Maroon 5 feat. Wiz Khalifa Payphone [Interscope / Universal Music], som rankas på plats 46 på listan.

På tionde plats placerar sig First Aid Kits Emmylou [Wichita / Border], hack i häl på Bob Dylans Pay In Blood (från albumet Tempest [Columbia / Sony Music]). På plats 35 rankas Icona Pop I Love It [TEN / Universal Music].

Rolling Stones årslista 2012 toppas av Alabama Shakes Hold On [Rough Trade / Border].

Claes Olson