Nyheter 5 december 2012

FESTIVAL Ny endagsfestival i Stockholm

Tillsammans med Svenska Musikklubben och KB East presenterar FKP  Scorpio Stockholms nya inomhusfestival – SVMK Fest. Lördagen den 9 mars kommer Münchenbryggeriet fyllas upp av nya aktuella svenska och utländska namn på två scener.

Bland namnen som presenteras i första släppet finns tyska dansgiganterna Modeselektor som sedan 1996 använt sin maskinpark till att producera skruvad house och techno, elektronisk hiphop och soul för nyårsafton år 2099. Svenska Nordpolen kommer göra en exklusiv spelning med nya albumet som väntas i början på nästa år, vilket kommer bli hans första framträdande på nästan fyra år efter sitt kritikerrosade debutalbum På Nordpolen. Syron och Miriam Bryant är två av de hetaste nya namnen bland r’n’b/soul-sångerskor. Syron har lovordats av bland annat The xx och Miriam Bryant är det nya stjärnskottet på den svenska pophimlen. Hon släppte sin debutsingel Finders Keepers i mars och hyllas som en svensk Adele.

Till dessa tillkommer Metz, skivbolaget Sub Pops senaste kontraktering från Kanada, svenska Karl X Johan som tidigare i år fick en grammis för bästa musikvideo med låten Flames och nu är aktuella med EP:n Do You Remember / Get It All , San Fransiscos Blackbird Blackbird och den senaste producenthypen Cyril Hahn som uppmärksammats för sina house-remixer på Destinys Child och Solange.

Första namnsläppet i sin helhet:

Modeselektor dj-set (Tyskland)

Nordpolen

Metz (Kanada)

Karl X Johan

Miriam Bryant

Syron (UK)

Blackbird Blackbird (USA)

Cyril Hahn (Kanada)

Mer info finns på: www.svenskamusikklubben.se

Lars Nylin