Nyheter 22 november 2012

FESTIVAL Queens Of The Stone Age till Peace & Love

Peace & Love, som efter att i förra månaden ha avvärjt konkurshotet arrngeras 25-29 juni nästa år, har i veckan presenterat ett antal nya bokningar. Det tyngsta namnet är amerikanska Queens Of The Stone Age, men bland de fem tillkomna festivalbokningarna återfinns även First Aid Kit och La Coka Nostra.

Veckans bandsläpp från Peace & Love innehåller utöver Queens Of The Stone Age, La Coka Nostra (även de från USA) och First Aid Kit även Lorentz & Sakarias samt Owl Vision.

Queens Of The Stone Age tillhör dagens stora stilbildare inom den tyngre rocken och leds av sångaren och gitarristen Josh Hommes, som för några år sedan medverkade i trion Them Crooked Vultures med Led Zeppelin-basisten John Paul Jones och Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana – och f.d. Queens Of The Stone Age). Peace & Love i Borlänge blir bandets enda Sverigespelning. Just nu befinner sig Queens Of The Stone Age i studion för att spela in det album somkommer att släppas någon gång under våren.

Claes Olson