Nyheter 15 november 2012

BOKNINGSBOLAG Redline Recordings artister bokas av United Stage

Från och med denna månad bokas Redline Recordings samtliga artster av United Stage Artist. I Redline-stallet ingår bl.a The Salazar Brothers, Labyrint, Dani M, Stor och Carlito.

Svensk hiphop började någonstans med Latin Kings som grundades av bl.a Salla och Cheppe, som tillsammans med Masse har varit kända som The Salazar Brothers sedan dess. 2012 vann Masse en grammis som Årets producent. The Salazar Brothers turnérar som grupp, DJ’s eller med sitt Redline Workshop.

Labyrint från Uppsala startade 2007 med låten Vår betong som med tillhörande video blev ett undergroundfenomen som spreds över landet. Med hits som Vår betong, Fingrarna i luften, Ortens favoriter och När mörkret faller etablerat sig som en av landets starkaste akter inom hiphop/dancehall/reggae. Under 2012 har Labyrint turnérat flitigt samtidigt som de jobbat i studion. I slutet av oktober släpptes nya EP:n Broder och under våren 2013 släpps ett nytt album.

Sedan Dani M lyftes fram av Labyrint för drygt ett år sen har den unge sångaren/rapparen haft flera Youtube-hitsen och är nu redo att börja släppa material i eget namn. 16 november släpps Motstånd och Meningslös.

Ayla-tungviktaren Stor vann Årets Hiphop 2010 vid P3 Guld efter sin första mixtape Nya Skolans Ledare.9 november släpps Rom o kush feat. Linda Pira och Mitt folk feat. Aki, Dani M, Linda Pira & Natty Silver.

Rapparen Carlito (även han från Ayla-kollektivet som består av honom, Stor, duon Mohammed Ali och producenten Mack Beats) var med och vann  Årets Hiphop vid P3 Guld 2011 för sin första mixtape Guldburen. Juryns motivering var ”en politisk röst med patos och sväng som vågar tala ut om dagens Sverige”. 2 november släpptesKrigarsjäl feat. Amsie Brown och Haffa kort feat Moms från Mohammed Ali.

Claes Olson

Foto (Labyrint): Erik By Erik