Nyheter 31 oktober 2012

FÖRLAG Ny Englandsetta för Max Martin/Shellback

En ny vecka och en ny etta på en prestigelista för teamet Max Martin och Johan ”Shellback” Shuster [Kobalt]. Denna gång handlar det om den brittiska albumlistan. Den toppas nu av Taylor Swift med albumet Red [Big Machine], där tre centrala spår är verk av svenskarna.

MI rapporterade nyligen om framgångarna för We Are Never Ever Getting Back Together,den första singeln från Swifts album. Den blev i höstas den hittills bästsäljande digitala singeln med en kvinnlig artist under en vecka. Låten sålde mer än 600 000 under premiärveckan och låg etta på iTunes i 29 länder.

We Are Never Ever Getting Back Together är en av hörnstenarna i 22-åriga Nashvillesångerskan Swifts fjärde album. Svenskarna har även varit inblandade i ytterligare två spår. Ett av dem, I Knew You Were Trouble, plockades nyligen som tredje promosingel från albumet.

Totalt har 22-åriga Taylor Swift sålt mer än 22 miljoner album och 50 miljoner downloads runt om i världen. Samtliga hennes tre album har sålt mer än 5 miljoner exemplar världen över. Swift är en av världens fem bäst säljande artister digitalt och den bästsäljande artisten digitalt inom countrygenren.

Lars Nylin