Nyheter 22 april 2010

Notiser

Omnifone anställer just nu ny personal och har startat ett arbete med att expandera verksamheten, med målet att finnas representerade i mer än 30 länder inom ett år, bl.a. i USA. Omnifone ligger bakom plattformen Musicstation som används av t.ex. Telenor, Sony Ericsson och Vodafone.

MusicReports och AudibleMagic har ingått ett samarbete som innebär att MusicReports kommer att använda sig av AudibleMagics teknik för automatiserad igenkänning och registrering av ljud i samband med att man ska hantera de verk som är licensierade genom tjänsten.

Amidio har just släppt en applikation till iPhone som innehåller 250 megabyte med samplade ljud, 60 olika instrument, en inbyggd sequencer och möjligheten att spela på två inbyggda synthar samtidigt. Applikationen heter iHolophone. Kanske dröjer det inte speciellt länge förrän vi kan börja se iPhones som används som instrument på konserter.

En italiensk domstol har beslutat att en ISP inte kan hållas ansvarig för vad deras kunder gör med sin uppkoppling, och menar därför att operatörer inte behöver monitorera trafik och t.ex. blockera sajter som The Pirate Bay. Beslutet är i strid med ett annat nyligen genomfört domstolsutlåtande i Italien, den domstolen kom fram till den direkta motsatsen.


7Digital har gått ut till sina amerikanska kunder och erbjuder dem gratis nedladdningar av musik mot att de skriver recensioner på tjänsten.

Pandora har byggt en rekommendationsfunktion för Facebook, baserat på deras Open Graph-protokoll. Rekommendationerna görs på vilka "gillanden" man har gjort som användare, och dessa analyseras för att se vilken musik man tycker om. Pandora finns endast tillgängligt för amerikanska IP-adresser.


SoundExchange gjorde under det första kvartalet 2010 en rekordutdelning till skivbolagen för digital distribution av musik. Totalt fördelades 51,7 miljoner dollar i royalties ut, vilket är en ökning med 135 procent jämfört med samma period under 2009.

Daniel Johansson