Nyheter 9 oktober 2009

Spotify och Telia tecknar exklusivt samarbetsavtal

Spotify och Telia har tecknat ett tvåårigt samarbetsavtal som innebär att man tillsammans ska utveckla Spotify för dator och mobil, men även för tv. Målet med samarbetet är att göra tjänsten tillgänglig i fler kanaler än vad som finns idag.

Daniel EK, CEO, på Spotify, säger:

– Vi vill hjälpa ännu fler att kunna använda Spotify. Därför är vi otroligt glada över vårt samarbete med Telia, som med sin starka marknadsposition ger oss möjligheten att nå ut betydligt bredare än tidigare.

Inom några månader kommer ett nytt mobilt erbjudande att släppas på den svenska marknaden, en form av "Spotifymobil" som ska gör det ännu enklare att komma igång med musiklyssnandet via mobil.

Erik Hallberg, chef för Mobilitetstjänster på TeliaSonera:

– Svenskarna är ett musikälskande folk och att ta med sig sin favoritmusik överallt har blivit en självklarhet för den uppkopplade generationen. Vi ligger därför i startgroparna för att lansera Spotifymobiler som gör det ännu enklare att komma igång och lyssna på musik var du vill och när du vill.

Den strömmande musikmodellen står för 35,4% av den totala digitala musikförsäljningen i Sverige, enligt siffror från IFPI. Spotify har totalt 5,5 miljoner användare i hela världen.

Mer information: www.telia.se/spotify

Daniel Johansson