Nyheter 7 oktober 2009

Napster och Dell i samarbete

Napster och Dell har ingått ett samarbete som innebär att Napsters musiktjänst kommer att följa med när kunder köper Dells datorer i USA. Ett års gratis abonnemang ingår samt 60 gratis nedladdningar.

Napster har genomgått en hel del förändringar sedan Best Buy köpte tjänsten i september förra året för 121 miljoner dollar. För 5 dollar i månaden har man som kund numera obegränsad streaming av musiken på tjänsten och får också göra fem gratis nedladdningar. Napster finns förutom i USA också i Kanada, Tyskland, Storbritannien och Japan.

Michael Tatelman från Dell, kommenterar samarbetet för Billboard.biz:
"They’ve been rebuilding their capability and platform since the acquisition by Best Buy. I like the breadth of their assortment, particularly in the indie space. We’ve been doing that as well, supporting the indie community on our Dell Lounge shop for music discovery and news that gets a lot of independent bands and music. And they were just really good to work with."

Läs mer
http://www.billboard.biz/bbbiz/content_display/industry/e3i9cee8f0e9d869f6a547c008a3a73bdad

Daniel Johansson