Nyheter 25 mars 2009

notiser vecka 13

Den 24 mars skulle EU-parlamentet ha röstat om förslaget att förlänga skyddstiden för inspelad musik från 50 år till 95 år. Omröstningen har dock skjutits upp och kommer tidigast att behandlas igen under april månad. Det är dock inte bestämt exakt när en eventuell omröstning kommer att genomföras.

LG har lanserat spelaren T80 som förutom att vara en mp3-spelare också har en inbyggd TV-mottagare och en 3-tums skärm med upplösningen 400 x 240 pixlar. T80 har dessutom en inbyggd radiomottagare och klarar av att spela upp mp3, wma, ogg, wav, asf och MPEG4. Spelaren kostar ca 3 000 kronor.

EMI kommer att integrera bolagets digitala avdelning i de övriga delarna av verksamheten och slå samman allt till en enhet, avslöjar MusicWeek. I samband med det avslutar Doug Merrill sin roll som digitalansvarig och Cory Ondrejka tar över rollen som Executive Vice President, Digital Marketing.

Gamecues.com fungerar som en aggregatör mellan musikägare och speltillverkare, genom att de tillhandahåller ett bibliotek där spelföretag kan hitta ljud och musik. Man meddelar nu att man ingått ett avtal gällande INGrooves katalog som framöver kommer att finnas med i Gamecues erbjudande.

Den holländska konserttjänsten Fabchannel.com har gått i konkurs efter nio års verksamhet. På sajten finns en förklarande text kring varför det inte går att fortsätta driva verksamheten, där framhålls bl.a. svårigheterna med att få rätten till filmning av konserterna som en av orsakerna. www.fabchannel.com