Nyheter 12 mars 2009

notiser vecka 11

SellaBand.com har gått ihop med Chuck D för att expandera sina verksamheter till USA. SellaBand.com är en sajt där fans kan vara med och finansiera produktion och inspelning av musik.

Det kollektiva licensieringsorganet Merlin, som företräder en stor mängd indiebolag, har slutit ett licensavtal med P2P-tjänsten iMesh som erbjuder tillgång till såväl gratis musik som mot betalning. Musiken finns tillgänglig både genom streaming eller downloading och licensavtalet inkluderar också Lphant.

Den svenska polisen gjorde nyligen ett tillslag mot en server för piratkopior som fanns i Brandbergen söder om Stockholm. Enligt Antipiratbyrån hade servern ca 65 terabyte med filmer, TV-serier, program och musik, vilket gör det till det största tillslaget någonsin i Sverige. 65 000 filmer fanns bl.a. på servern.

Muziic heter en ny programvara som gör det möjligt att strömma musiken från YouTube direkt på datorn. Bakom programmet står en femtonårig programmerare som liksom tjänsterna Songza och Seeqpod utnyttjar YouTubes öppna API-er.