Nyheter 22 januari 2009

: Comes With Music lanseras i Asien under första kvartalet

Under det första kvartalet 2009 kommer Nokia Comes With Music att lanseras i Australien, Singapore och i andra delar av Asien. Rykten gör gällande att de första tre månaderna i Storbritannien inte gått så bra som förväntat, men Nokia har än så länge inte kommenterat ryktena.

Nyligen sänkte Carphone Warehouse priset på Nokia 5310 Xpress Music, den mobil som hör ihop med tjänsten. Nokia själva behåller samma prisnivå som tidigare och Tero Ojanperä talade under MidemNet sig varm för tjänsten och sade att den är viktig för Nokia framöver.

Paolo Pescatore, analytiker vid CSS Insight, menar att Nokias satsning är en del av en långsiktig strategi:
"Kosta vad det kosta vill, Nokia kommer att göra sitt bästa för att se till att produkten blir lyckad eftersom det långsiktiga målet är att dra konsumenterna till Ovi. Det finns inget bättre sätt för dem att göra det på än genom en musiktjänst som lockar massmarknaden."
Daniel Johansson

Länk:
Läs mer här