21 september 2021

Sony Music Publishing och Fever World i förlagssamarbete  

Sony Music Publishing Scandinavia och Fever World har ingått ett förlagssamarbete samt kontrakterat två producenter med globala placeringar – Str8cxsh och Varohl.

IAN är en av Sveriges ledande hiphop-producenter och har under året legat bakom Hov1:s singlar Gamora ft Einar, Tokken ft Dree Low samt senaste singeln Hit The Club som samtliga toppat listorna i Sverige under året. Utöver detta har han även legat bakom släpp med artister som Einar, Dree Low, Aden & Asme, Cherrie, Adel och Sneakbo (UK).

Sony Music Publishing och Ian har nu startat Ians egna förlag – Fever World Songs. Förlagets första kontrakteringar är producenterna Str8cxsh och Varohl.

Str8cxsh (Isak) är en 18-årig producent från Stockholm som under året har haft globala releaser med bl a Roddy Ricch och singeln Heartless, som framfördes under årets Grammy Awards i USA, samt releasen Let Me Know med Toosii ft Hotboii.

Varohl (William). är en 17-årig producent från Ystad som redan har arbetat med artister som Ant Wan, 2M och Guleed. Han har även landat en världsplacering med en låt på Polo G:s album Hall Of Fame som gick rakt in på Billboardslistans förstaplats samt sålde guld första veckan.

– Från dag ett har Ian varit en självklar del av vår familj och jag är otroligt glad över att vi kunnat sätta upp ett gemensamt förlag med gemensamma ambitioner och mål. Trots pandemin har Ian bevisat vilket fantastiskt driv och ambition han har som producent och låtskrivare, men även som en naturlig del hos den nya generationens producenter inom hiphop världen! De senaste åren har verkligen visat oss att internetgenerationen som producerar beats hemma kan skapa globala hits trots alla möjliga hinder längst vägen, vilket är enormt inspirerande. Att få vara med på denna resa tillsammans med Ian, Isak och William känns oerhört spännande. Det bästa av allt är att det här bara är början, säger Atena Banisaid på Sony Music Publishing.

Fever World identifierar talanger på ett tidigt stadium och ger dem vad de behöver i form av erfarenhet och nätverk. På så sätt kan vi snabba upp processen från sovrum till Billboard. Vi är väldigt peppade på vårt nya samarbete med Sony Music Publishing och ser fram emot att fortsätta sätta svenska kompositörer på den internationella kartan, säger Ian Persson Stiernswärd.

– Vi har haft ett fantastiskt samarbete med Ian och det känns väldigt kul att nu utveckla det samarbetet djupare. Och att få in Isak och William i vår gemensamma värld känns otroligt spännande – de är enorma talanger som redan nu har gjort ett internationellt avtryck. Vi ser väldigt mycket fram mot att fortsätta bygga det här, säger Johnny Tennander på Sony Music Publishing.

Christel Valsinger

På bilden från vänster: Johnny Tennander, Amanda Kiflay, Ian, Isak (str8cxsh), William (Varohl), Atena Banisaid och Christoffer Lindh.