Lisa Howard till Universal och United Stage

Universal Music Publishing, Universal Music och United Stage har ingått ett avtal med artisten och låtskrivaren Lisa Howard.

Anton Ericson (A&R, Universal Publishing) mötte den unga artisten Lisa Howard våren 2020 och inledde ett samarbete med Universal Publishings låtskrivare Simon Strömstedt, Gustaf Holter, Christian Persson och Carl-Philip Ström. Musik skapades. Ett år senare kontrakteras nu Lisa Howard till förlaget Universal Music Publishing, skivbolaget Universal Music och bokningsbolaget United Stage. Den 30 april släpps första singeln Jag ljuger för mig som Lisa skrivit med tillsammans med Erich Thell och Ruth Lindegren.

– Lisa har den där speciella förmågan att skapa tonsatta berättelser som verkligen fängslar. Det blir väldigt spännande att nu påbörja arbetet att nå ut med hennes musik och breaka en ny svensk artist, säger Jonas Wikström, EVP A&R / Creative på Universal Publishing.

VD Joakim Johansson på Universal Music fortsätter:

– Det är otroligt sällsynt när en artist uppenbarar sig efter första ackordet på det sätt som Lisa Howard gör. Hennes otroliga texter och spjutvassa melodier tar med musikälskaren på en resa som få debuterande artister har lyckats med på väldigt länge. Vi är otroligt stolta över att få inleda detta samarbete med Lisa och introducera en unik låtskrivare och artist till den svenska publiken.

Anders Larsson på United Stage säger:

– Lisa har ett helt fantastiskt språk och sätt att uttrycka sig i texterna som gjorde att det tog tag i mig redan första gången jag hörde henne. Det var väldigt länge sedan jag upplevde en debutartist med detta helt självklara skimmer omkring sig.”

Lisa Howard själv avrundar:

– Det känns sjukt bra och fett att få börja min resa med ett sånt fantastiskt team runtomkring mig, detta är en dröm som förverkligas och är oerhört taggad på allt som nu ligger framför mig!

Lars Nylin

Bilden fr. v: Anton Ericson (Senior A&R, Universal Publishing), Jonas Wikström (EVP A&R / Creative, Universal Publishing), Joakim Johansson (VD, Universal Music) Josefine Brodd (Creative Coordinator, Universal Publishing), Lisa Howard, Annika Franczak (Project Manager, Universal Music). På bilden saknas Anders Larsson (United Stage) och Frida Skogh (PR, Universal Music).