22 oktober 2020

Markus Wiking blir VD för United Stage Sweden

Markus Wiking blir VD för United Stage Sweden med start den 2 november. Markus Wiking kommer närmast från Live Nation, där han bl a varit ansvarig för den svenska turnéverksamheten.

Markus Wiking startade sin karriär inom liveindustrin redan 1996 och har sedan dess jobbat för för EMA Telstar och Live Nation på diverse positioner. De senaste 10 år åren har han varit ytterst ansvarig för Live Nations svenska turnéverksamhet och drivande i utvecklingen av bolagets A&E verksamhet med shower och musikaler.

– Jag och Markus har många gånger pratat över ett glas vin om hur kul det skulle vara att jobba ihop och äntligen har jag lyckats få honom att ta steget över till United Stage, dessutom som VD, säger Anders Larsson, United Stages grundare och styrelseordförande, i ett uttalande.

– Markus är utan tvekan den person i vår bransch som jag har allra störst förtroende för. Han har en otroligt stor och bred kunskap om livebranschen, högt förtroendekapital bland artister, ett imponerande driv och entusiasm, och är dessutom nästan exakt tjugo år yngre än mig,

I augusti 2020 meddelades att de tre nordiska musikagenturerna United Stage, United Stage Norge och Copenhagen Music gör en strategisk sammanslagning under namnet United Stage Group. Universal Music Sverige är delägare i den nya sammanslagningen.

Christel Valsinger

Bild: United Stage