19 januari 2009

Dubbla guld till Hellström

På Sveriges Radios prisgala P3 Guld blev det dubbla priser för Håkan Hellström – Årets Artist samt livepriset Guldmicken. Årets Låt hade Markus Krungegård gjort och Lykke Li var Årets Nykomling.

Den sjunde P3 Guld-galan blev den största hittills. I år hade galan, som arrangeras i samarbete mellan Sveriges Radio P3, Got Event och Göteborg & Co, flyttat in på Scandinavium i Göteborg. Galans stora vinnare blev Håkan Hellström, som alltså vann både kategorin Årets Artist och livepriset Guldmicken. Årets Artist är en ny kategori, som uppstått efter att Årets Kvinnliga och Årets Manliga slagits ihop.

Bägge priserna som Håkan Hellström vann var priser som avgjorts via publika omröstningar. Samma sak gällde då Markus Krunegård fick priset för Årets Låt med Jag är en vampyr och Lykke Li blev utsedd till Årets Nykomling.

De fyra genrekategorierna Årets Rock/Metal, Årets Pop, Årets Dans och Årets Hiphop/Soul utsågs av jurygrupper. Vinnarna i de respektive kategorierna blev In Flames, El Perro Del Mar, Style of Eye samt Afasi & Filthy.

Galan, som både sändes live i P3 samt eftersändes i SVT1, präglades av ett högt tempo, en imponerande produktion kring de uppträdande artisterna samt ett par oväntade konstellationer, som då debuterande John ME gästades på scen av Amanda Jensen.
Håkan Durmér

Samtliga P3 Guld-vinnare:
Årets Artist
Håkan Hellström

Årets Rock/Metal:
In Flames

Årets Grupp:
Johnossi

Årets Pop:
El Perro Del Mar

Årets Låt:
Markus Krunegård Jag är en vampyr

Årets Nykomling:
Lykke Li

Årets Dans:
Style of Eye

Årets Hiphop/Soul:
Afasi & Filthy

Guldmicken:
Håkan Hellström