27 november 2022

Sverigetopplistan: Molly motar julen i grind

Molly Hammar är kvar i topp av singellistan med Ingen annan rör mig som du [Island/Universal] och motar åtminstone denna vecka julmusiken i grind. Taylor Swift återtar täten av albumlistan med Midnights [Taylor Swift/Universal].

Det här blev veckan när julen anlände till listans topp.  Mariah Carey sveper från 56 till 2 med julhiten nummer ett All I Wish For Christmas Is You [Columbia/Sony]. Wham! fortsätter vara utmanaren nummer ett och tar Last Christmas [Epic/Sony] från 67 till 3. Wham! har legat där totalt 104 veckor. Carey totalt 91. Triad är som alltid den svenska motsvarigheten, Tänd ett ljus [Warner/Warner] går in som 38.

Rasmus Gozzi & Fröken Snusk i Rid mig som en Dalahäst [Gozzi] är en av de tidigare klättrarna som puffas ner av julmusik, den faller från 2 till 5. Samma för Miss Li som tappar från 5 till 6 med Hälsa Gud [Pistol Packin’/Sony]. Förra veckans storklättrare Norlie & KKV råkar ut för samma, från 9 till 14 med Rymden och tillbaks (med Victor Leksell).

Denna veckas klättrare i toppen, utöver jullåtarna, är Darin som tar What’s The Point [Dex/Universal från 27 till 8. Veckans högst placerade nyhet på topp 100 är 23 med Schack [Virgin/Universal] som nummer 16.

En spaning på albumlistorena är att Veronica Maggio släppt Och som vanligt händer det något hemskt [Universal/Universal] på vinyl. Den toppar just vinyllistan, är 11 på stora listan och nummer 2 på fysiska listan.

Apropå jul står Michael Bublé även i år för den bästa albumstarten när Christmas [Reprise/Warner] startar som 8.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin