17 maj 2022

4 Snabba: Martin Qvarfordt, ny VD Live At Heart

Showcasefestivalen och konferensen Live At Heart arrangeras för 13:e gången i höst. Bland årets gäster finns Melodifestivalchefen Karin Gunnarsson, musikbranschprofilen David Mortimer-Hawkins och journalisten Fredrik Strage. MI haffade Live At Hearts nya VD Martin Qvarfordt för 4 Snabba.

Du klev på som ny VD för Live At Heart i februari. Vad är din bakgrund?

– Som 14 åring gjorde jag min prao på Burning Heart Records i hemstaden Örebro, förmodligen det coolaste på mitt CV än i dag. Efter gymnasiet bodde jag några år i London innan jag hamnade i Stockholm där jag bl.a. studerade försäljning och marknadsföring på IHM Business School, vilket följdes av en LIA på Playground Music.

– Parallellt med detta var jag sångare i indiepop-bandet The Happy Hippo Family, Fick lära mig begreppet DIY och tyckte att det inte bara var fantastiskt kul att spela band med mina vänner utan också väldigt lärorikt. Den givna höjdpunkten för bandet var en turné och skivsläpp i Japan samt livespelningar på showcasefestivaler i Europa. Jag började jobba som evenemangschef på klassiska spelstället Satin i Örebro 2012 och var engagerad där ända fram till pandemin. Jag driver nu bolaget Kexx Kultur och jobbar med evenemang som Under Bar Himmel, Efterslag, Örebro Punkfest och nu även Live At Heart.

Är det mer som förändrats i organisationen?

– Vi passar på att se över hela organisationen och sparar det som är bra och utvecklar det som kan bli bättre. Överlag kan man säga att vi höjer kraven på oss själva.

Ni gör en slags nysatsning på Live At Heart nu. Vad innebär den?

– Live At Heart som folkfest är väldigt kärt hos Örebroarna och innan pandemin 2019 gjorde festivalen ett av sina allra bästa år med över 5000 besökare. Efter pandemin blir det självklart att göra en nysatsning då vi upplever att behovet av denna typ av evenemang verkligen behövs. En del i nysatsningen är att se sig själv i spegeln och höja kraven. Att arbeta fram tydliga syften med de olika delarna och på lång sikt höja upplevelsen för både besökare och bransch.

Ni har precis presenterat flera namnkunniga gäster till årets upplaga. Kan vi vänta oss fler tunga branschnamn på festivalen och konferensen i år?

– Ja! Vi ser fram emot att presentera ytterligare intressanta personer från musikindustrin men framförallt spännande artister. På grund av pandemi och omorganisation så har arbetet med årets festival kommit igång senare än vanligt så det finns fortfarande chans för artister att ansöka om att spela på festivalen via vår hemsida.

Live At Heart äger rum den 31 augusti-3 september i Örebro. Mer om årets upplaga och lineup här.

Christel Valsinger