Musikbolag 25 mars 2022

Lykke Li till [PIAS]

Lykke Li har skrivit avtal med [PIAS]. Det första släppet på bolaget är singeln NO HOTEL och i vår kommer albumet EYEYE, skrivet och producerat tillsammans med mångårige samarbetspartnern Björn Yttling.

– Med sitt uttryck är Lykke Li utan tvekan en av våra mest unika artister, och det känns lika ärofyllt som inspirerande att [PIAS] får möjligheten att vara med på den här resan framåt. Med EYEYE så har hon verkligen tagit sitt musikaliska konstnärsskap till en ny plats som är lika spännande visuellt som soundmässigt. säger Henrik Nyström, GM på [PIAS] i Norden i ett pressmeddelande.

Lykke Li albumdebuterade 2008 med Youth Novels, har sedan dess släppt ytterligare tre album och blev 2012 belönded honmed två Grammis. Hon har även sålt ut konserter runt hela världen och spelat på festivaler som Coachella, Glastonbury och Way Out West samt medverkat i TV-program som The Late Show with Stephen Colbert, Late Night with Conan och Later… with Jools Holland. På skiva har Lykke Li samarbetat med exempelvis U2, David Lynch, Mark Ronson, Miike Snow och Röyksopp. 2020 gav hon ut sin första singel på svenska, Bron.

Albumet EYEYE (uttalas ”eye”), släpps den 20 maj, och beskrivs som ”ett förtrollande audiovisuellt landskap” skapat tillsammans med mångårige samarbetspartnern Björn Yttling. Till albumet har Lykke Li och regissören John Theo Lindquist även skapat det visuella projektet THEMOVIE, som består av sju kortfilmer sammanlänkade med låtarna på EYEYE.

Christel Valsinger