24 januari 2022

4 Snabba: Karin Antonson, ny Senior A&R Warner Music

Karin Antonsson är ny senior A&R på Warner Musics svenska avdelning. Hon kommer närmast från bolagsgrannen Warner Chappell Music.

Hos Warners förlagsgren har Karin Antonsson jobbat med upphovspersoner som Molly Hammar, Mwuana, Thomas Stenström, Sabina Ddumba, Julie Bergan, Cassandra Ströberg och Paula Jivén. Nu återvänder hon från föräldraledighet till nytt uppdrag i samma byggnad.

Rent fysiskt så flyttar du dig bara en våning hos Warner. Vad ser du för skillnader framför dig och vad kan du ta med dig från din förra position?

-Jag har haft stort fokus på artister även på förlaget, men den största skillnaden är att jag nu kommer vara involverad hela vägen genom releasen och inte behöva släppa taget när musiken är färdigskriven – vilket jag ser fram emot enormt. En annan skillnad är att nu kommer allt mitt fokus ligga på att hitta rätt upphovspersoner och låtar till mina artister istället för att som tidigare där mycket av mitt jobb handlade om att placera låtar på andras artister. Jag tar med mig ovärderliga relationer och kunskap från min tid på Warner Chappell, och jag kommer fortsatt kriga för att musiken och kreativitet alltid skall vara i centrum.

Warners lokala repertoar spänner över en genremässig bredd. Var vill du placera dig på denna karta, var kommer ditt fokus att ligga?

– Mitt fokus kommer att ligga på att hitta och jobba med långsiktiga artistprojekt. Pop, alternativ pop, R’n’B, etc!

Vad tycker du är den största utmaningen för ett skivbolag 2022?

-Svårt att svara på efter en vecka på skivbolag, men min uppfattning generellt är att det är viktigt att möta upphovspersoners och kreatörers behov av att känna att dom äger sitt konstnärskap. Jag tror att en utmaning för skivbolag kan vara att möta det behovet och samtidigt kommunicera hur viktiga vi är i en värld där artister kan ladda upp sin egen musik och göra mycket själva. Jag är all for DIY men vill man upp på en högre nivå är det svårt att göra ensam. Skivbolagen har en enorm samlad kompetens och erfarenhet under ett och samma tak.

Berätta lite mer om dig själv!

-Jag är 31 år och nybliven mamma. Är uppvuxen i Göteborg och har bott i Stockholm ganska exakt på dagen i tio år. Jag började jobba på indiebolag 2013 och har sedan dess drivit och jobbat management och senaste 4,5 åren som A&R på majorförlag. Jag är otroligt peppad på min nya roll och kommer göra allt i min makt för att jobba långsiktigt med artister och musik jag själv älskar.

Lars Nylin