23 januari 2022

Sverigetopplistan: Sarrettii utmanas av Bryant & Stenström

Sarettii är kvar som etta med Som dom [Ringtone Records] men utmanas till mållinjen. Adele är tillbaka i topp av albumlistan med 30 [Columbia/Sony].

Sarettii blev förra veckan den första artisten att ta emot den specialdesignade statyett med tillhörande halsband, som Ifpi Sverige tagit fram till listettorna. Göteborgsrapparen är kvar som etta, men utmanas av nykomlingen Gråter om du vill med Miriam Bryant och Thomas Stenström [Warner/Warner]. Bryant har tidigare haft listettor med Yasin och Victor Leksell. Att döma av de senaste dagarnas Spotifylistor är det dock tveksamt om det räcker ända upp även med detta samarbete.

Veckans lista är annars relativt stabil efter de stora förändringarna när jullåtarna lades i förråd förra veckan. Det är bara små justeringar. Som att C.Gambino och 23 faller från 2 till 4 med M5 [GG Music]. The Weeknd tappar ett steg till 6 med Sacrifice [Republic/Universal]. Gayle är däremot kvar som 3 med Abcdefu [Atlantic/Warner]. Det stora fallet i toppen drabbar Adaam & Aden som går från 8 till 17 med Abti [EMI/Universal].

Klättraren i topp är LOAM som tar Fick mitt eks [EMI/Universal] från 21 till 13. Adel går från 90 till 27 med Faller ner [Fivestar]. Veckans näst högsta nykomling är Newkid som nummer 48 med Aska [Sony Music Local/Sony].

Ny etta på Heatseeker är influencern och TikTok-fenomenet Emil Henrohn med Jag är mamma [We Run Music].

ABBA återtar förstaplatsen för fysisk försäljning med Voyage [Polar/Universal]. Vinyllistan har en ny etta i återutgivningen av 80-tals bandet Crimson Shadows It’s The Crimson F***** Shadows [Busy Bee/Border].

Alla fakta här: www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin