7 december 2021

4 Snabba: Anton Fargau Petrini

Det svenska EDM-bolaget Loudkult passerade en miljard streams förra månaden. Vi kollade med VD Anton Fargau Petrini vilka bolaget är och hur framtiden ser ut.

Vad är Loudkult för bolag?

-Skivbolaget Loudkult startades av Lucas Estrada och Alex Almqvist år 2018. Vi är ett indiebolag med fokus på elektronisk musik (EDM). Vårt motto “By Artists for Artists” föddes ur faktumet att merparten av oss som arbetar på LoudKult driver egna musikprojekt. Detta medför en stor fördel för oss som skivbolag då vi är fullt insatta i hur upplevelsen för artisten blir i relation till skivbolaget. Långa avtalsperioder med dåliga villkor som branschen ibland har erbjudit ser vi till att sudda ut. Vi strävar efter att skapa en tydlighet gällande våra avtal och hjälper våra artister strategisk och musikalisk baserat på vår erfarenhet som både artister och skivbolag. Vi är ett “Artist friendly” bolag, med målet är att vara det självklara valet för EDM-akter i Europa.

Vem är du själv?

-Utöver min roll som VD för skivbolaget är jag även kompositör och låtskrivare. Jag har mitt eget artistprojekt i mitt namn, där jag skriver, producerar och släpper piano och ambientmusik kontinuerligt. Passionen för musiken har funnits med mig hela livet, att få arbeta med musiken och skapa förutsättningar för artister runt om i världen att få följa sin dröm är för mig ovärderligt. Jag är 30 år gammal och bor i Stockholm, jag har en bakgrund som fotbollsmålvakt, vinner oftast i frisbeegolf och älskar att laga mat!

Vilka är era största framgångar hittills?

-Bra fråga! Våra tre största framgångar skulle jag säga är: Vi har rekryterat otroligt kompetenta och engagerade individer som tillsammans bygger det team som idag består av 14 personer hos oss på LoudKult. 2) Vi har på mindre än tre år byggt upp vårt nätverk med 4 miljoner följare på våra playlists på Spotify, som gör det möjligt för våra artister att bygga sina karriärer ifrån. 3) Vi firade dessutom 1 miljard streams för bolaget i oktober. Dessa tre punkter gör mig riktigt stolt.

Vad händer närmast?

-2022 kommer bli ett väldigt spännande år för oss. Förutom att vi ska fortsätta släppa musik med våra grymma artister så flyttar LoudKult in i nya lokaler på Södermalm i Stockholm. Vi kommer att bygga egna studios för låtskrivarcamp och andra spännande kreativa projekt. Vi vill jobba nära våra artister och öppna upp möjlighet att vara mer involverade i musikskapandet. Vi kommer även att börja släppa musik på svenska, det ser vi fram emot.

Lars Nylin