2 november 2021

Ametist Azordegan och Adam Tensta gör podcast ihop

I ”Din Musikbusiness Podcast” kommer Ametist Azordegan och Adam Taal – även känd som Adam Tensta – att hjälpa independent musikskapare att hitta rätt i musikbranschen. Podden produceras i samarbete med Skap – Sveriges kompositörer och textförfattare.

Din Musikbusiness började som ett årligt kunskapsevent med journalisten Ametist Azordegan och Skaps jurist Andreas Wendén för åtta år sedan. Efter eventen strömmade frågorna från unga musikskapare in via Din Musikbusiness sociala medier-kanaler och Ametist började därför att svara frågeställare på Instagram.

När eventet fick ställas in förra året möttes efterfrågan istället med DMB Talk, en talkshow i sex avsnitt som spelades in i Soundtradestudion i Solna. Nu har talkshowen utvecklats till en podcast, där Ametist tillsammans med låtskrivaren och artisten Adam Tensta delar med sig av sina erfarenheter av ämnen som hur de vaktar sina rättigheter, taktiskt undviker fallgropar och musikbranschens infrastruktur.

– Jag ville sitta ner med Ametist och höra vad hennes tankar var om musikbranschen. För mig är det intressant att lära mig mer om ämnet, i synnerhet av någon som haft en annorlunda bakgrund och en annan ingång än vad jag haft. Mötet kommer vara intressant för den som vill lära sig mer om vår bransch, säger Adam Taal i ett pressmeddelande.

– Independentarenan växer rekordsnabbt. Vi har aldrig tidigare haft fler unga personer som på egen hand ger sig på en karriär inom musiken, vilket i sin tur innebär en utbredd kunskapsbrist kring frågor som tex rättigheter och musikbranschens infrastruktur, och det i sin tur leder till onödiga negativa erfarenheter av musiklivet. Jag och Adam sitter tillsammans på decennier av erfarenheter av musiklivet och branschen. Det känns därmed rätt att få sitta med just Adam och höra alla hans erfarenheter. Vi vill bidra till mer positiva och långlivade karriärer inom musik, förklarar Ametist.

Christel Valsinger