27 september 2021

Karoliina Kanerva Head of International, Warner Music Nordics

Karoliina Kanerva har fått positionen som Head of International på Warner Music Nordics. I denna nya roll flyttar hon från Helsingfors till Stockholm och rapporterar till Anders Lindberg, marknadsdirektör, Warner Music Nordics.

Warner Music säger i ett pressmeddelande att flytten är: ”utformad för att stärka och expandera Warner Musics arbete med att nå ut med sin internationella repertoar till fans i hela regionen.”

Karoliina Kanerva började sin karriär på olika musikfestivaler i hemlandet Finland. Hon fortsatte med att arbeta i olika producentroller på Live Nation och IMG Artists, innan hon flyttade till Monaco för att arbeta som produktionschef på Amber Lounge.

Hon började på Warner Music Finland 2018, som internationellt marknadsföringsansvarig, och har arbetat i Helsingfors som internationell marknadschef sedan 2020, med ett uppdrag som omfattade både Finland och Baltikum.

Kanerva säger i pressmeddelandet: ”Det är ett stort privilegium att få ta denna roll vid en så spännande tid. Norden och Baltikum ligger i framkant när det gäller att breaka morgondagens internationella stjärnor. ”

Anders Lindberg fortsätter: ”Hennes marknadsföring kommer att göra det möjligt för oss att arbeta ännu starkare i framtiden, införa nya marknadsföringsmetoder, och nå högre höjder med vår mångsidiga roster.”

Lars Nylin