27 september 2021

Ane Brun och Klara Keller nominerade till Nordic Music Prize

I fredags presenterades de nominerade till Hyundai Nordic Music Prize som är ett årligt pris för årets bästa nordiska album. Priset delas ut i samband med den norska festivalen by:Larm som äger rum i Oslo den 30 september till 2 oktober.

Bland nomineringarna finns Ane Brun och Klara Keller. Ane Brun är nominerad för sitt åttonde album After the great storm Klara Keller för sitt första kritikerrosade och egenproducerade minialbum Hjärtansfröjd EP.

Nomineringslistan domineras i år enligt juryn inte av stora namn, utan inkluderar inflytelserika, banbrytande och uppfinningsrika artister som alla lyser inom sina respektive genrer.

”Förra gången vi valde en vinnare av Hyundai Nordic Music Prize – redan i mars 2020 – hade vi ingen aning om att den överhängande Covid-krisen skulle ta ut sin rätt. Äntligen är vi tillbaka för att dela ut årets pris, som firar ett nordiskt musiklandskap som fortfarande blomstrar med spännande akter och album. Årets nominerade domineras inte av stora namn, utan inkluderar inflytelserika, banbrytande och uppfinningsrika artister som alla lyser inom sina respektive genrer”, sägs i ett pressmeddelande.

Tidigare vinnare har inkluderat Jónsi, Goran Kafjes, First Aid Kit, The Knife, Mirel Wagner, Band of Gold, Jenny Hval, Susanne Sundfør och Robyn.

Alla nominerade:

Bára Gísladóttir/Skúli Sverrisson (IS) – Caeli

Ingibjörg Turchi (IS) – Meliae

Klara Keller (SE) – Hjärtansfröjd EP

Ane Brun (SE) – After the great storm

Lau Nau (FI) – Själö– Original Soundtrack with Sound Environments By Janne Laine

Oranssi Pazuzu (FI) – Mestarin kynsi

girl in red (NO) – if i could make it go quiet

Nekromantheon (NO) – The Visions of Trismegistos

Musti (NO) – Qoyskayga

Clarissa Connelly (DK) – The Voyager

ML Buch (DK) – Skinned

Baby in Vain (DK) – See Through

Lars Nylin