Förlag 14 september 2021

Sony Music Publishing fortsatt dominerande förlag under Q2 2021

I Musikförläggarnas rapport över förlagens andelar på topplistan under andra kvartalet 2021, är det åter Sony Music Publishing som dominerar. Etta på Topp 100 singel för perioden är Tystnar i luren, med Miriam Bryant och Victor Leksell.

Mest utmärkande för Q2 är annars den höga andelen manus, som stigit från 24,6% till 31,4% sedan Q1. Sony Music Publishing har 22,5% av andelarna på topplistan, jämfört med 18,1% under Q1. Universal Music Publishing landar på 11% (13,6% under Q1) och Warner Chappell Music får 10,5% (12,9% under Q1).

Svenskkriven musik står sig fortsatt stark på topplistan. Antalet låtar som har minst en svensk låtskrivare är 65, vilket är snarlikt det första kvartalet (67).

Etta på den sammanräknade listan för Q2 är Tystnar i luren med Miriam Bryant och Victor Leksell, skriven av Miriam Bryant, Elias Kapari och Victor Leksell [Kobalt, Universal Music Publishing, manus]. Tvåa är Hov1 feat Einar med Gamora (Flike, Grönberg, Kronstrand, Liljefors Jansson, Lindhe, Persson Stiernswärd) [Sony Music Publishing, Manus). På tredjeplats finns A36 med Samma gamla vanliga (Ibishi, Shlaimon) [Manus].

Kvartalssammanställningen avser musikförlagens marknadsandelar för den officiella svenska topplistan – Topp 100 singel. Diagrammet baseras på försäljningsindex från IFPI och www.sverigetopplistan.se

Länk till hela Topp 100 singel för Q2: https://musikforlaggarna.se/nyhet/forlagens-marknadsandelar-q2-2021/

Christel Valsinger