31 augusti 2021

Hybrid av digitalt och live på årets Live at Heart

Den här veckan arrangeras showcasefestivalen Live at Heart i Örebro med konserter, seminarier och filmvisningar. Årets upplaga blir en hybridfestival med en blandning av digitala events och live.

– Att coronapandemin har drabbat kulturbranschen, kanske speciellt livemusiken, hårt är det nog ingen som har missat. Just därför känns det otroligt kul att vi trots detta kommer ha möjlighet att genomföra festivalen i år. Det är många som längtat efter livemusik det gångna året och jag vet att vår publik är förstående inför läget och de restriktioner som kommer gälla under festivalen. Men trots lite färre artister och scener så är jag övertygad om att Live at Heart 2021 kommer bli toppen, sa Magnus Tunmats, bokare och festivalkoordinator för Live at Heart, i ett pressmeddelande tidigare i augusti.

Utöver livespelningar på tio scener erbjuder festivalen i år digitala konserter via sin hemsida. Det gör att  internationella samarbetspartners inom musikbranschen; så som bokningsbolag, skivbolag och managementbolag, kan ta del av festivalens artister även detta år.

På måndagen tillkännagavs årets mottagare av Live at Hearts pris Musikörat, som tidigare år gått till bl a Fredrik Strage (2019), rörelsen #närmusikentystnat (2018) samt Malena Ernman och Alexander Goldmann (2017).  2021 års mottagare är artisten Sara Ajnnak, som får priset för att hon ”med stor talang har tagit den samiska ljudbilden till nya och outforskade platser och därför också lyft den samiska kulturen i världen”.

Festivalen äger rum den 1-4 september. Hela programmet finns här.

Christel Valsinger