31 augusti 2021

Future Echoes flyttas fram

Den nya showcasefestivalen Future Echoes, som skulle arrangerats i Norrköping den 16-18 september, flyttas fram ännu en gång. Anledningen är de förlängda Coronarestriktionerna. En mindre version av festivalen kommer att äga rum i september medan nytt datum för ordinarie festival är 17-19 februari 2022.

”Festivalen har tittat på en del olika lösningar med utomhusscener och digitala alternativ. Inget kan dock ge den vision som vi jobbat utifrån”, skriver arrangören i ett pressmeddelande. Artister och talare som tillkännagivits kommer att få förfrågan att delta i februari. Köpta biljetter återlöses.

Ett mindre Future Echoes arrangeras ändå den 17 och 18 september då minst två spelställen hålls öppna och ett par föreläsningar erbjuds. De artister som kommer och spelar måste vara fullvaccinerade och aktuella restriktioner följs. Vilka artister och talare som är aktuella presenteras under de kommande två veckorna. Denna nedbantade festivalversion blir gratis för besökare.

– Vi hoppas att vi med det här kan göra ett Coronasäkert evenemang och ge en liten glimt av vad som kommer i februari, säger Peter Åstedt på Future Echoes.

Christel Valsinger