16 augusti 2021

Sverigetopplistan: ”Stay” tillbaka i topp. VC Barre etta på svensktoppen

The Kid Laroi & Justin Bieber är fortsatt kvar i topp med Stay [Columbia/Sony]. På albumlistan återkommer Olivia Rodrigo som etta med Sour [Geffen/Universal].

Topp 10 är med små skiftningar mycket stabil jämfört förra veckan.  Det mest intressanta är att förra veckans klättrare, Märstarapparen VC Barre, tar Vvvalsta [Grand Gang Music] från 50 till 4 och nu 3. Därmed har han den högst placerade svenska låten. Tvåa är fortsatt Ed Sheerans Bad Habits [Atlantic/Warner].

Först på plats 10 hettar det till på allvar med veckans nyhet i Haval & Manny Flaco med Kingston [Haval] följt av på plats 11 ännu en nykomling, en vanlig på senare år: The Weeknd med Max Martin och Oscar Holter-producerade Take My Breath [Republic/Universal]. Tredje nyhet på topp 20 är Aden och Asme som 18 med Egen [BL].

Billie Eilish gjorde förra veckan rent hus med albumet Happier Than Ever [Interscope/Universal]. Denna vecka tappar hon till två på albumlistan men går upp ett steg till 15 med titellåten.

Ny etta på Heatseeker är Sasha Alex Sloan, Martin Garrix och G-Eazy med Love Runs Out [Epic Aesterdam/Sony].

På albumlistorna noterar nostalgiker att George Harrisons All Things Must Pass [Calderstone/Universal] firar rerelease vid 50 fyllda som etta på vinyllistan och den fysiska. På stora listan är den 13.

Allt om listorna www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin