11 augusti 2021

Lars Winnerbäck tillbaka på scenen

Senast Lars Winnerbäck spelade för en livepublik var 2019. Nu får ett begränsat antal personer chansen att se honom på Södra Teatern i Stockholm den 28 augusti. Men publiken kan också se konserten sändas på storbild på utvalda krogar, eller hemma på skärmen.

Gasklockorna i Gävle, Royal i Eskilstuna, Platens Bar i Linköping, The Tivoli i Helsingborg, Nalen i Stockholm och KB i Malmö är krogarna och restaurangerna som visar konserten på storbild. Biljetter till dessa säljs av United Stage, medan den som  vill se konserten via egen skärm får vända sig till den digitala liveplattformen Doors.

I ett pressmeddelande skriver Lars Winnerbäck:

”Det känns högtidligt, nästan overkligt. Jag har levt ett hemmaliv länge, småbarnsliv, haft det väldigt fint med det. Sneglat på min gitarr jag köpte till förra sommarens turné. Den står kvar i sitt fodral bakom soffan. Pandemin har gjort livemusiken till nånting fjärran, nånting mystiskt. Fan vad kul det var, och det bara pågick. Kommer det tillbaka? Vi får se. Vi får se hur många vi får ta in på Södra Teatern, det blir såklart relativt få. Men vi direktsänder på några utvalda liveställen, för dom som vill se det högt och stort tillsammans med andra. Och så kan man se det på skärmen hemma också. Jag tror det kan bli en härlig injektion.”

Christel Valsinger