22 mars 2021

Nätverk för digitala event lanseras i tolv städer

Artistbyrån Jubel och produktionsbolaget Producenterna i Norrland lanserar Studiolive.se, ett nätverk av studios för digitala möten och event. Till att börja med öppnas studios i tolv svenska städer.

För ett år sedan startade Jubel den digitala festivalen Låt Live Leva, som sedan dess arrangerats 14 gånger och nått närmare en miljon tittare. Det var vid ett festivalstopp i Umeå som Jubel mötte Producenterna i Norrland. Tillsammans har de sedan dess producerat över 150 digitala konserter, med artister som Miriam Bryant, Daniel Adams-Ray, Sofia Karlsson och Ebbot Lundberg, och producerat en rad externa event med kunder som Ifpi, Levi’s och Diös samt lanserat den digitala föreläsningstjänsten Talkly.

Nu tar de gemensamt ett nytt steg och etablerar ett nätverk av digitala konsert- och eventstudios under namnet Studiolive.se. Till att börja med öppnas studior i 12 svenska städer. Utöver Stockholm kommer studior i Göteborg, Hudiksvall, Sundsvall, Östersund, Piteå, Skellefteå, Kalmar, Malmö, Umeå, Karlskrona och Karlstad att ingå i nätverket.

– Vi har under ett års tid varit upptäcktsresande inom digitala konserter och event. Vid ett flertal tillfällen har vi haft event där vi sänt från flera orter samtidigt. Vi har också haft föreläsare som rest långt för att komma till vår studio i centrala Stockholm bara för att kunna sända ut digitalt på ett professionellt vis. Vi såg det orimliga i detta både ur ett humant och ett miljöperspektiv och fick den här idén.  kommenterar Erik Ohlsson, VD och grundare av Jubel i ett pressmeddelande.

– Vi tror att det fysiska och digitala går hand i hand och hjälps åt. Även när publik återigen får äntra våra konserthus och konferensanläggningar kommer hybrid-event vara den oslagbara kombinationen för att nå ut till en större och bredare målgrupp.

Christel Valsinger

Foto: Sophia Carrhage.