Nyheter 3 november 2020

Smith & Thells takspelning kan vinna Guldörat

Smith & Thells takspelning för personalen på Södersjukhuset kan vinna Guldörat. Spelningen som sändes i Rix FM i våras är en av de musikrelaterade nomineringarna till Radioakademins pris som delas ut på onsdag.

Guldörat delas ut i åtta kategorier: årets radioupplevelse, årets intervju, årets radioprogram, årets avslöjande, årets genombrott, årets poddproduktion, årets stjärnskott och årets podd (lyssnarpris).

Takspelningen med Smith & Thell arrangerades av Rix FM, som har lokaler mittemot Södersjukhuset och vill visa vårdpersonalen uppskattning för deras insatser under pandemin. Spelningen är nominerad i Guldörats kategori ”årets radioupplevelse”.

Musikinnehåll finns också nominerat i kategorin ”årets intervju”. Där tävlar Elin Tedegrens intervju med Norlie & KKV i Power hit radio samt Calle Nilsmos intervju med Tove Lo i programmet Musikreaktionen för NRJ.

Alla nomineringar finns på https://radioakademin.org/nomineringarna-till-guldorat-2020/ 

Radioakademin är en ideell förening i allians med de stora radiobolagen. Syftet är att årligen premiera och uppmärksamma Sveriges bästa radioproduktioner.

Christel Valsinger