2 november 2020

Sverigetopplistan: Trippel för Bruce

24KGoldn är kvar som etta på singellistan med Mood (feat Iann Dior [Columbia/Sony]. På albumlistorna tar nestor Bruce Springsteen hem en tung trippel med Letter To You [Columbia/Sony].

På singellistan finns Victor Leksell kvar som 2 med Svag [Sony/Sony] i vecka 41 på listan. Utmanaren Internet Money & Gunna med Lemonade (feat. Don Toliver & Nav) klättrat till plats 3 tappar däremot till 4.

Istället är det låtar från Så mycket bättre som tar upp matchen. Benjamin Ingrosso går in som nykomling på plats 3 med Långsamt farväl [Record Company Ten], låten som en gång sattes bland svenska klassiker av Lisa Nilsson. Nilsson själv går in som 32 med 100 [Playground], i original med Ana Diaz. Diaz själv finns med samma låt från 2019 nu på plats 16 [WinWin/Sony].

Näst bästa nyhet är annars Ariana Grande med Positions [Republic/Universal] som 10.

Heatseeker toppas av David Guetta & Sia med Let’s Love [Parlophone/Warner].

På albumlistorna rensar två titlar rejält. I synnerhet Bruce Springsteen med en trippel för Letter To You [Columbia/Sony]: stora listan, fysiska listan respektive vinyl.

Men även Hurula inleder starkt med nya Jehova [Razzia/Sony]: 6 på stora listan, 2 på den för fysisk försäljning, samma på vinyllistan.

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin