2 november 2020

Ludwig Göransson får radiokanal i Sonos

I samband med premiären av den andra säsongen av Star Wars-serien The Mandalorian, har ljudsystemet Sonos upplåtit en egen radiokanal åt Ludwig Göransson, som ligger bakom musiken i serien. Stationen spelar musik kurerad av Göransson, soundtracket till den nya tv-serien och kommer framöver att bjuda på en exklusiv intervju.

Högtalarsystemet Sonos lanserade i våras en egen radioplattform. I programmet Sonos Sound System har artister som Phoebe Bridgers, Future Islands, A$AP Ferg och Perfume Genius intervjuats och gjort personligt kurerade mixar.

Nu får svenske kompositören och Oscarsvinnaren Ludwig Göransson en egen station hos Sonos, med namnet Things That Stuck.  Stationen kommer att spela musik som valts ut av Göransson och som betytt mycket för hans eget komponerande.

Things That Stuck är en samling låtar och ljud som hittade sin väg till mitt hippocampus. Att dela min passion för musik med vänner och familj hör till mitt livs största lyckor. När du delar ett känslomässigt band med någon, så sväller både ditt hjärta och dina trumhinnor och får dig att lyssna på musik på ett annorlunda sätt, säger Ludwig Göransson.

Bland Ludwig Göranssons utvalda låtar finns bl a filmmusik av Danny Elfman, Ennio Morricone och Yann Tiersen, samt musik av artister och band som Erykah Badu, Mary J Blige, HAIM, Drake, Metallica, Björk och ABBA. 

Även soundtracket till The Mandalorian säsong 2, som gick upp på Dinsey+ i fredags, kommer att sändas tillsammans med kommentarer från Ludwig Göransson.

Under de kommande veckorna kommer även ett specialavsnitt i form av en exklusiv intervju med Ludwig och orkesterledaren och musikern från den nya säsongens soundtrack, Anthony Parnther.

Christel Valsinger