Nyheter 18 maj 2020

Sofia Karlsson först ut på Dramatix

I dag lanseras den nya tjänsten Dramatix. Tjänsten har skapats av artistbyrån Jubel ihop med UX-byrån Oakwood för att skapa en plattform där artister kan interagera med sin publik i nätspelningar från där akten befinner sig.

Tjänsten är skapad av Vincent Boiardt, Sebastian Broms, Erik Ohlsson och Victor Gustafsson. Första artist att spela på Dramatix är artisten Sofia Karlsson och därefter Atomic Swing.

”Svallvågorna som följt av Covid 19 har lämnat en redan skadad livescen i respirator, och några besked om när läget förändras kan inte ges. Det som under denna omvälvande tid inte har förändrats är dock suget efter levande musik. För att förändra detta har olika projekt sjösatts, det handlar inte sällan om livestreams, vilka ofta har varit av låg kvalitet och inte kunnat lösa det som livekonserter ger artister – ekonomisk trygghet.Därför lanseras nu tjänsten Dramatix, en digital konsertarrangör där alla, oavsett plats i världen, kan ta del av unikt högupplöst material, live från den plats där artisten befinner sig direktsänt till platsen där besökaren befinner sig” skriver skaparna av Dramatix i ett pressmeddelande.

– Möjligheten att sända live hemifrån har lett till en svallvåg av strömmar under tider av karantän. Online finns inga hinder mellan artisten och fansen. Allt är ett knapptryck bort. Detta kommer boosta den förändring vi sett under flera år, där makten överförs till artisten och magin uppstår i mötet med följarna. För att göra detta möte hållbart för både artist och publik anser vi att kvalitén för livestreams måste upp några snäpp. För att genomföra det krävs ekonomi för att möjliggöra en satsning på produktion. Med Dramatix tror vi att vi hittat lösningen för båda sidor, säger Erik Ohlsson, VD på Jubel.

– Idén till Dramatix föddes ganska tidigt under pandemin. Många initiativ har tagits, men få där man utnyttjar mediet fullt ut. Med Dramatix kan vi i stor skala arrangera digitala live-upplevelser som går bortom den vanliga streamen, säger Sebastian Broms, VD på Oakwood.

Sofia Karlsson framträder klockan 19:00 den 22 maj. Biljetter köps via Dramatix och pris per biljett är 99 kronor.

– Välkommen hem till mitt vardagsrum, där nu Lill-Babs flygel står redo att spelas på sedan några dagar. Jag kommer sjunga låtar tillsammans med de finaste musikerna i bygden, avslutar Sofia Karlsson.

Lars Nylin