16 december 2019

Tones And I i topp igen

Tones And I hade inte släppt greppet om listan. Dance Monkey [Elektra/Warner] återvänder till tätplatsen. På albumlistan återkommer Dree Low till förstaplatsen med Flawless [Top Class Music/Amuse].

Förra skrev MI att Tones And I inte skulle glömmas i toppdiskussionen trots tapp till plats 4. Det stämde, Dance Monkey är nu efter 26 veckor åter etta.

Troligen betyder det att detta år inte blir någon jullåt i topp. Mariah Carey är kvar som 2 med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony] medan Wham! faller från 3 till 5 med Last Christmas [Columbia/Sony]. Wham är just nu dock etta på Spotifylistan, före Carey, så man kanske inte ska skriva aldrig.

Den tidigare ettan Miss Li tappar till 3 med Lev nu dö sen [Pistol Packin Music/Sony].

En som däremot vänder uppåt igen är Macky & Einar som går från 5 till 4 med Tesla [Columbia/Sony]. En annan svensk rap som gör avtryck är Yasins Dsgis [Madeniggamusic] som går från 75 till 8.

Förra veckans raket The Weeknd faller från 6 till 11 med Blinding Lights [Republic/Universal].

Att notera: bortgångne Juice WRLD är åter som 19 med Lucid Dreams, under 37 tidigare veckor på listan låg den som bäst 5.

Anmärkningsvärt: bästa nyhet är Adaam med Garaget [Adaam/Universal] på plats 55. Det var ett tag sedan högsta nykomling klev in så pass modest på Sverigetopplistan.

Etta på Heatseeker är även denna vecka Myra Granberg med Tills mitt hjärta går under [Myra Granberg/Sony].

På albumfronten kan noteras att Avicii efter tributgalan på Friends Arena kliver från 22 till 2 med Tim [Avicii/Universal]. Vinyllistan toppas av nya GT40 hits! Made In Halmstad [Cosmos/Warner] med Gyllene Tider.

Till sist, det var bara en tidsfråga: ny etta på samlingslistan är Så mycket bättre – säsong 10 [Playground]. Samlingen är även etta på listan för fysisk försäljning.

Lars Nylin