Nyheter 19 november 2019

Åre Sessions blir fyradagarsfestival

Efter tre succéår står det nu klart att den kombinerade musik- och skidfestivalen Åre Sessions återvänder för en fjärde upplaga 2020.

Miriam Bryant, Dungen, spanska Bad Gyal och franske house-DJ’n Folamour blev de första artisterna att släppas till festivalen. Nytt för i vår är också att festivalen blir en fyradagarsfestival, 30 april-3 maj 2020.

Sedan 2017 har den kombinerade musik- och skidfestivalen Åre Sessions varit en given del av säsongsavslutningshelgen i Åre. Med det något ovanliga, men succéartade, upplägget att besökarna får en festivalbiljett på köpet av liftkortet, har man under sina tidigare upplagor lockat runt 10 000 besökare varje år.

Majoriteten av konserterna kommer förläggas på fredag och lördag precis som tidigare – men fler aktiviteter och konsertinslag kommer inleda och avsluta festivalen på torsdagen och söndagen.

Festivalens största scener blir liksom tidigare år Holiday Clubs Arena på kvällstid och Timmerstugan på dagtid.

Förutom musikprogrammet presenterar även festivalen ett brett aktivitetsprogram, där man erbjuder besökare att ta del av guidade toppturer, skidskola, yoga, Breakfast Talks, outdoorloppisar och happenings i parken.

Bakom Åre Sessions står, förutom Luger och ett antal partners, även lokala aktörer och eldsjälar.

Lars Nylin