Nyheter 5 november 2019

Mattman & Robin etta i USA

Produktionsduon Mattman & Robin får sin första etta på Billboard Hot 100 denna vecka med Selena Gomez och Lose You To Love Me. Låten är även Gomez första etta på listan.

Bakom namnet Mattman & Robin [Wolf Cousins/MXM]finns Mattias Larsson och Robin Fredriksson, som skrivit musik ihop i över tio år. De riktigt stora framgångarna började komma när de bidrog till Taylor Swifts 1989, som släpptes 2014.

För två år sedan fick de sin största USA-hit hittills med Imagine DragonsBeliever, som nådde fjärdeplatsen på den amerikanska singellistan. Nu sällar de sig alltså till de svenska låtskrivare som nått förstaplatsen på Billboard Hot 100 med Lose You To Love Me. Mattman & Robin har tidigare även producerat Selena Gomez Hands To Myself, som nådde plats 7 i USA 2016.

Christel Valsinger