Nyheter 3 september 2019

Ny säsong av Med på noterna

Nu startar den andra säsongen av Spotifys podcast ”Med på noterna”, där artister matchas ihop med en samtalspartner. I första avsnittet av den nya säsongen möts artisten Veronica Maggio och författaren och bloggaren Sandra Beijer.

Maggio och Beijer är båda veteraner i sina respektive branscher som berör lyssnare och läsare när de på ett ärligt och öppenhjärtigt sätt skildrar kärlek, fest och bultande hjärtan.

– Det är alltid nervöst att sätta sig ner och ha ett samtal med någon man inte alls känner. Särskilt om man tycker att den personen är underbar redan! Men jag tyckte vi landade i ett fint prat om skrivande och kreativitet, säger Sandra som varit ett Maggio-fan sedan första albumet och döpte sin debutroman efter en av Veronicas låtar.

I avsnittet diskuterar de bland annat varför de båda älskar att skriva, balansen mellan att vara personlig och privat och vad som får deras kreativitet att spraka. Båda erkänner vilka ord de missbrukar mest och Sandra pratar om att bryta trygga skrivmönster och perspektiv i sin nya roman “Mellan oss”. Veronica berättar att hon vid sidan av musiken skriver ett filmmanus tillsammans med Andreas Öhman, ett resultat av att hon gick en kurs i manusskrivande för att få igång inspirationen till det kommande albumet.

– Jag älskade verkligen det. Det var helt magiskt. Det mynnade ut i att jag började skriva ett filmmanus tillsammans med en regissör jag känner som vi fortfarande håller på med. Det är så himla kul tycker jag. Jag inser i den processen att skriva manus är väldigt likt att skriva musik för mig, säger Veronica Maggio i ett pressmeddelande.

Christel Valsinger