Nyheter 29 augusti 2019

Hyllade Skott startar egen label

Svenska artisten Skott, som bla varit nominerad till Musikörläggarnas Pris, startar egen label. Dollar Menu heter etiketten som distribueras av Cosmos Music. 

Svenska artisten Skotts fyra första singlar nådde alla förstaplatsen på Hypemachines globala lista och världsstjärnor som Katy Perry och Lorde har twittrat om hennes musik. 

Mitt i processen att skriva och spela in sitt debutalbum började Skott leta efter bästa sättet att fortsätta släppa ny musik utan att behöva göra några kreativa kompromisser. När möjligheten dök upp beslutade hon sig för att starta den egna labeln Dollar Menu. Första singeln ı släpps den 6 september via Dollar Menu/ Cosmos Music.

– Man behöver inte alltid vara andra tillags och man behöver inte alltid spela säkert. Det är okej att vara lite omedgörlig ibland, att visa tänderna. Att starta eget skivbolag och bli min egen chef går lite i samma anda, säger Skott i ett pressmeddelande.

Christel Valsinger