Nyheter 28 augusti 2019

Mark Fry Vice President Warner Music Nordics

Warner Music Finlands VD Mark Fry har utsetts till den nyskapade positionen som vice president Warner Music Nordics. Han kommer i den rollen att arbeta med Jonas Siljemark, President, Warner Music Nordics.

”I rollen kommer han att arbeta med Jonas Siljemark, President Warner Music Nordics, för att stötta våra team över hela regionen på några av världens mest avancerade digitala marknader.” skriver Warner Music i ett pressmeddelande.

Fry kommer att fortsätta att fungera som verkställande direktör för Warner Music Finland, en titel han har haft sedan 2017, och arbetar från företagets Helsingfors-kontor.

Mark Fry säger: ”Jag är hedrad över att Jonas litar på mig i att hjälpa honom att stötta våra artister och utöka vår verksamhet över hela Norden. Detta är en spännande tid för oss eftersom vi utnyttjar nya möjligheter att på alla sätt serva våra artister och koppla dem ännu närmare sina fans. ”

Jonas Siljemark: ”Mark Fry gör ett fantastiskt jobb med att leda vår verksamhet i Finland och jag ville även använda hans expertis för vår bredare verksamhet över hela Norden. Han är en helt artistinriktad chef som förstår hur man kan hjälpa artister att nå fram i dagens uppmärksamhetsekonomi.”

Fry började sin karriär på Warner Music Finland 1997 och klättrade i positionerna för att till sist bli Head of Promotion. Han lämnade bolaget 2001 för att grunda Miidia, ett företag för digitala rättigheter, innan han gick till Sony Music Finland som marknadschef 2004. Han återvände till Warner Music Finland 2008, då han utsågs till det företagets marknadschef. 2012 fick han ansvar för Warner Musiks marknadsföringskampanjer över hela Norden.

Fry utnämndes 2017 till verkställande direktör för Warner Music Finland. Under hans ledning har företaget ständigt varit det ledande musikbolaget och inhemska liveproduktionsbolaget i Finland och man har haft framgångsrika karriärer med artister som ALMA, Antti Tuisku, Cheek, Ellinoora, Kaija Koo och Sanni.

I år har Warner Music Finland också startat en framgångsrik kampanj för rapduon JVG, vars album RATA / RAITTI gick till nummer ett, och albumets spår intog de tio högsta placeringarna på den lokala Spotify-listan.

Fry var också central i Warner Musiks förvärv tidigare i år av Monsp Records, en rap- och hiphop-specialist som varit en av Finlands största oberoende etiketter.

Lars Nylin