Musikbolag 12 augusti 2019

Tones And I i topp

Australiska Tones And I når hela vägen i topp av singellistan med Dance Monkey [Bad Batch/Sony]. På albumlistan återtar Einar tätplatsen med Första klass [Einar] men Volbeat gör en stark entré.

Det tätnar i toppen, skrev vi förra veckan. Så blev det och Shawn Mendes & Camila Cabello tappade till plats 2 med Senorita [Island/Universal]. Dani M & Simon Superti är kvar som nummer 3 med F.A.M.E. [CMG/Sony]

Förra veckan klättrade Billie Eilish åter starkt, från 18 till 5 med Bad Guy [Darkroom/Universal], den tappar nu till 6 vilken kanske kan tydas som att Eilish inte når sin andra etta för året.

Starkaste klättrare i toppskiktet denna vecka är Lil Tecca, som går från 18 till 5 med Ransom [Galactic/Universal]. En annan intressant klättrare är Lewis Capaldi som under vecka 32 på listan går från 16 till 12 med Someone You Loved [Vertigo Berlin/Universal], bästa placering hittills.

Bästa nykomling är Ariana Grande & Social House med Boyfriend [Republic/Universal] på plats 18 medan Ant Wan går in som 24 med Ikon [Ant Wan].

Ny etta på Heatseeker är Nilo & Einar med Paff pass [Nilo/Spinnup].

Samme Einar toppar alltså återigen albumlistan. Där är danska Volbeat starkaste nyheten som 4 med Rewind Replay Rebound [Vertigo Berlin/Universal] som 4. På den fysiska listan toppar den, på vinyllistan är den nummer 2. Den sistnämnda listan toppas av en nyhet: Narnia med From Darkness To Light [Narnia/Sound Pollution].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin