Nyheter 1 juli 2019

Sony/ATV Music Publishing och Nivy kontrakterar Jireel

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia och Nivy har i dagarna kontrakterat artisten och låtskrivaren Jireel. Avtalet gäller hela Jireels katalog och för framtida verk.

Jireel släppte sitt hyllade debutalbum 18 samma dag som han fyllde 18 år. Det ledde till att han kröntes till Årets Artist vid P3 Guld och fick fyra nomineringar vid Grammisgalan, där han kammade hem priset i kategorin Årets Nykomling. På Grammisgalan 2019 blev det ytterligare utdelning med vinst i kategorin Årets Hiphop.

Under våren har Jireel gjort en stor Sverigeturné och släppt ep:n 19 med hiten Alla mina som gästades av K27.

– Jeff Roman och Kristian Riffo har varit i vår familj länge och jag är oerhört glad för att vi kunnat sätta upp ett gemensamt förlag. Dom har under flera år konsekvent varit med och format den svenska hip-hopscenen, inte bara genom att släppa bra och framgångsrik musik utan även på ett fantastiskt sätt visat hur man etablerar artister idag. Det ser jag mycket fram emot att få utveckla ännu mer. Att tillsammans kunna knyta till oss en artist och writer som Jireel är ett enormt kvitto på att vår set-up fungerar och är tilltalande för nya artister och writers. Det känns enormt roligt att äntligen vara i avtal med honom och få vara med på den kommande resan. Det här är bara början! säger Christoffer Lindh på Sony/ATV.

Kristian Riffo, medgrundare Nivy:
–Det känns kul att expandera vårat samarbete med Jireel. Vi har jobbat tillsammans sen dag ett och byggt detta ihop. Vi har en massa nytt på gång, både på svenska och annat språk för den internationella marknaden. Jeff och Jireel har flera hits ihop och jag är säker på att många fler kommer!

Jeff Roman, producent och medgrundare av Nivy:

– Som alltid är vi glada över att få vara en del av Jireels resa och utveckling inom musiken. Nu börjar nästa kapitel tillsammans med Sony/ATV som vi ser mycket fram emot.

Jireel är nu i studion och jobbar på nytt material som kommer att släppas i höst.

På bilden f.v Kristian Riffo (Nivy), Jeff Roman (Nivy), Jireel, Christoffer Lindh (Sony/ATV)

Christel Valsinger