Nyheter 1 juli 2019

56 000 besökte Lollapalooza

Den första Lollapalooza-festivalen i Sverige besöktes av mer än 56 000 personer, enligt arrangören Live Nation. Dessutom flaggas det för en återkomst av festivalen nästa år.

Huvudakter som Lana Del Rey, Foo Fighters och Travis Scott får övervägande positiva recensioner av skribenterna på de stora, traditionella medierna. Annah Björk skriver om den senare att ”hitsen Goosebumps och Sicko Mode är en euforisk och utpumpande avslutning på en festival som lovar mycket gott för framtiden”. Expressens Aino Oxblod skriver i isn recension av Foo Fighters att Dave Grohls ”karisma och energi är något i hästväg, och väger upp att man i längden tröttnar på bandets bredbenta, amerikanska rock”.

Festivalens största dragplåster Billie Eilish lämnar dock recensenterna besvikna då hennes konsert dras med teknikstrul och dåligt ljud.

Men på det stora hela verkar premiären för Lollapalloza Stockholm ha avlöpt väl och arrangören skriver i sitt pressmeddelande: ”Stockholm och alla Lolla Stockholm-fans är nu officiellt en del av den internationella Lolla-familjen. Detta är bara början… vi ses på Lollapalooza Stockholm 2020!”

Christel Valsinger