16 juni 2019

Einár vs Avicii på Sverigetopplistan

Veckans listor är en duell mellan låtar från Einárs debutalbum och Aviciis postuma. Det blir helt jämnt. Einár toppar singellistan med titellåten Första klass [Einar] medan Avicii toppar album med Tim [Avicii Recordings/Universal].

Hur jämn matchen är understryks av att Einár har totalt sju låtar på topp 20 av singellistan, medan Avicii har åtta. Högst bland de senare placerar sig nya singeln Heaven [Avicii Recordings/Universal]. Einar har även en nyhet på plats 4, Hiphop (feat Adaam) [Einar].

De två starka entreerna gör att några gamla toppar fått flytta på sig åtminstone tillfälligt. Ed Sheeran & Justin Bieber faller från 1 till 5 med I Don’t Care [Atlantic/Warner] och Lil Nas X från 2 till 8 med Old Town Road [Lil Nas X/Sony].

En stark start gör även Victor Leksell som 10 med Klär av dig [Columbia/Sony]. Leksell hade i februari i år sin hittills största hit med Allt för mig på plats 4.

Heatseeker har en ny etta i YG med Go Loko [Def Jam/Universal].

På albumlistan toppar alltså Avicii, som även har album på platserna 12, 16 respektive 22. Einar går in som 2 med Första klass.

Hov 1 är fortsatt med i toppskiktet och har tre titlar på topp 20.

Takida gör en stark start med Sju [BMG Rights/Warner] som går in som 5 på stora listan, toppar den fysiska och är 2 på vinyllistan. Vinyllistan toppas av Junior Brielle med Tampa [JB/Sony].

Alla andra fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin