Nyheter 10 juni 2019

Mäktigt intåg av Molly

Ed Sheeran och Justin Bieber är kvar i topp på Sverigetopplistan med I Don’t Care [Atlantic/Warner]. Men Molly Sandén finns lite överallt. Likaså Hov1 som fortsatt toppar albumlistan med Vindar på Mars [Chimchim/Universal].

Lil Nas X är kvar som 2 med Old Town Road [Lil Nas X/Sony]. Sedan är det mycket svenskt inlett av Avicii som 3 med SOS [Avicii/Universal].

Inte minst har Molly Sandén tagit för sig mäktigt: singeln Det bästa kanske inte hänt än [Milkshake/Sony] gör en dunderklättring från 87 till 5 medan Va det du går från 21 till 10, Rosa himmel är 11, Den som e den finns nu som 22 och Hata mig går in som ny 27. Föga överraskande klättrar albumet Det bästa kanske inte hänt än till 2.

Hov1 tappar till plats fyra med Hornstullsstrand ihop med Veronica Maggio men behåller alltså greppen om albumlistan. Maggio själv fortsätter sitt återtåg med Tillfälligheter [Universal/Universal] som nu är nummer 7.

Två som däremot tappar: ESC-vinnaren Duncan Laurence, från 6 till 13 med Arcade [Universal/Universal] medan Mahmood faller från 8 till 14 med Soldi [Universal Music Italia/Universal]. Vårt siande om den som en absolut sommartopp kanske alltså kommer på skam.

Förra veckans starkaste nykomling, Ed Sheeran med Cross Me (feat. Chance The Rapper & PNB Rock) [Atlantic/Warner] faller från 13 till 20.

Även Samir & Viktor faller, från 20 till 29 med Odödlig [Giant/Warner].

Ny etta på Heatseeker är Miss Li & Petter med Blommorna [Baba/Sony].

Avslutningsvis ännu mer meriter för det senaste årets dominant Hov1: Gudarna på Västerbron [Chimchim/Universal] har släppts på vinyl och tar därmed över såväl vinyllistan som den för fysisk försäljning.

Alla övriga listor och fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin