Nyheter 6 maj 2019

Marika Carlsson laddar för ESC

I SVT:s Studio Eurovision laddar Marika Carlsson från onsdag med gäster upp inför Eurovision Song Contest 2019. Vid sin sida har hon ESC-experten Ronny Larsson.

Marika Carlsson var en av fyra programledare i årets Melodifestivalen. Nu ska hon fördjupa sig och lära sig mer om den europeiska finalen.

– Det ska bli så kul att få leda Studio Eurovision och jag hoppas på mycket skratt och kanske någon överraskning, säger hon.

Till sin hjälp har hon Ronny Larsson som bland annat har bevakat 90 Melodifestivalstävlingar, tio Eurovision och varit ESC-expert i alltifrån P4 Extra till tidningen QX, där han idag är chefredaktör. Han ser mycket fram emot arbetet med Studio Eurovision.

– Att som Eurovision-älskare får bjuda på två fullmatade talkshows där vi med gäster analyserar och spekulerar trender, låtar och gör tillbakablickar är ren Euphoria för mig, säger Ronny.

Studio Eurovision sänds i två delar och ger en försmak på vad årets tävling kommer att innehålla. Inbjudna gäster djupdyker i och diskuterar tävlingen, samt bjuder på musikaliska framträdanden.

Gäster som är klara för första programmet är vår egen representant i årets tävling: John Lundvik, Melodifestival- och Eurovisionveteranen Kikki Danielsson och journalisten Anna Charlotta Gunnarson. I det andra programmet medverkar bland andra artisten Lina Hedlund, före detta partiledaren Anna Kinberg Batra, samt låtskrivarna Linnea Deb och Anderz Wrethov.

Sändningstider Studio Eurovision:
SVT1 onsdag 8 maj kl 21.00 i SVT1 och kl 02.00 samma dag på SVT Play
SVT1 lördag 11 maj kl 21.00 i SVT1 och kl 02.00 samma dag på SVT Play

Sändningstider Eurovision Song Contest:
Tisdag 14 maj kl 21:00 i SVT1 – Semifinal 1
Torsdag 16 maj kl 21:00 i SVT1 – Semifinal 2 (John Lundvik tävlar för Sverige)
Lördag 18 maj kl 21:00 i SVT1 – Final

Lars Nylin