Nyheter 5 maj 2019

Einar-trippel på topp 20

Samma etta, mycket spännande därunder. Aviciis SOS [feat. Aloe Blacc) [Avicii/Universal] är kvar i topp men singellistan har fyra nyheter på topp 20 inklusive Einars tredje hit. Billie Eilish är fortsatt albumetta med When We All Fall Asleep – Where Do Go? [Darkroom/Universal].

Lil Nas X är på en i övrigt Svenskdominerad lista kvar på plats 2 med Old Town Road [Lil Nas X/Sony]. Redan på plats 3 kommer veckans högst placerade nykomling.

Einar får sin tredje hit på kort tid, nu med Rör mig [Einar] som nummer 3 medan Fusk är nummer 10 och genombrottet Katten i trakten nu ligger på plats 20.

Molly Sandén tappar en plats till 4 med Rosa Himmel [Milkshake/Sony], men kontrar med en nyhet som 18, Va det du? [Milkshake/Sony].  Hov1 tappar till 6 med förra veckans nyhet Dö ung [Chimchim/Universal] men har även plats 8 med Vindar på Mars.

Veckans utländska nykomling är Taylor Swift som går in som 11 med Me! [Taylor Swift/Universal]. Trots Swifts enorma status hemma i USA är detta hennes tredje bästa placering (under eget namn) på svenska listan. Högre hittills har legat Shake it Off, nummer 3 som bäst 2014, respektive Look What You Made Me Do, 2017.

Mares klättrar från 12 till 9 med Sunnanvind [Tjoof] och blir Uppsalabandets första topp 10.

Kygo & Rita Oro är veckans klättrare i toppskiktet och går från 20 till 14 med Carry On [RCA/Sony].

Heatseeker toppas även denna vecka av amerikanen Bazzi med Paradise [Warner].

På samlingslistan är Lady Gaga fortsatt etta med A Star Is Born [Interscope/Universal]. Vinyllistan toppas åter av samlingen It Takes A Fool To Remain Sane (2000-2011) [Telegram/Warner] med The Ark, lyft av bandets nyss avslutade show.

Vcekans albumnyhet står Arvingarna för, I Do [Columbia/Sony] startar som 4 på stora albumlistan och toppar den för fysisk försäljning.

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se