Nyheter 16 april 2019

Inget Popaganda 2019

Popaganda, en av Stockholms mest uppmärksammade festivaler det senaste decenniet, tar paus i höst. Festivalen planeras återkomma nästa år.

Ansvariga för festivalen skriver i ett pressmeddelande:

”En riktigt tråkig nyhet, men det stämmer – festivalen tar en paus 2019. Vi har massor av roliga idéer och visioner, men ibland måste man ta tuffa beslut och inse att det inte går att få ihop det som man vill. I år var ett sådant år för oss. Det känns jättetråkigt just nu, men ni kan vara lugna – nästa år kommer tillbaka starkare, smartare och roligare än någonsin. Arbetet med Popaganda 2020 är redan igång och vi längtar så mycket efter att visa upp det för er”

Endagsfestivalen Popaganda i Parken och Popagandas klubbverksamhet sägs dock pågå som vanligt. Popaganda arrangerades för första gången 2002, då vid Universitetet i Stockholm. Sedan 2008 har festivalen arrangerats ihop med produktionsbolaget Luger på Eriksdalsbadet i Stockholm.

Lars Nylin