Nyheter 4 mars 2019

Ett steg tillbaka av Viagogo

Den omdiskuterade biljettsajten Viagogo tar ett steg tillbaka i Sverige, man slutar förmedla biljetter till Gröna Lund i Stockholm.

I slutet av februari gick det att på Viagogo köpa biljetter till Lenny Kravitz spelning på Gröna Lund i maj för 550 kronor. Eftersom Gröna Lund tillämpar först till kvarn-principen skulle biljetten i fråga kanske inte ens gällt. Oavsett det kostar det 120 kronor att gå in på Gröna Lund så även priset i sig väckte uppmärksamhet, i bland annat tidningen Gaffa.

– Det är hutlösa priser och dessutom påstår de att man har en garanterad biljett till en konsert vilket man faktiskt inte kan ha, sa Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund, till SVT:s Kulturnyheterna.

Nu har Viagogo tagit bort Gröna Lund-biljetter från sajten. I ett meddelande till Kulturnyheterna skriver företaget:

”Vår policy är att endast tillåta säljare att lista biljetter som garanterar inträde till ett evenemang och om det råder några tvivel, vilket det gör i det här fallet, så kommer vi inte att tillåta biljetterna på vår plattform. Vi har tagit bort detta evenemang och alla biljetter från försäljning”.

Lars Nylin